Amandelolie

Amandelolie bestaat uit amandelboomnoten die simpelweg amandelen worden genoemd. De fijnste olie moet worden koudgeperst en kan niet worden verfijnd – alleen dan behoudt het al zijn voedende en verzorgende eigenschappen. Bovendien wordt de olie gekenmerkt door een heldere gele kleur, zoete smaak en bijna onmerkbare smaak. Dit natuurlijke product kan worden gebruikt voor de verzorging van haar, gezicht en lichaam. Nog een blangrijk punt om te benoemen, is dat amandelolie ook bekend staat als droge olie. Waarom? Omdat de samenstelling vergelijkbaar is aan de structuur van het menselijk lichaam. Om die reden is het gemakkelijk aan te brengen, wordt het snel opgenomen en laat het geen plakkerig laagje achter op het lichaam. Het is het waard om te vermelden dat amandelolie kan worden gebruikt als oliefase voor zelfgemaakte middelen. Met dit in gedachten kunnen we zelf cosmetica produceren die vooral voor lichaam, gezicht of haar geschikt zijn. Het is cruciaal om te onthouden dat dit soort huisgemaakte cosmetica binnen vier tot zes maanden moet worden gebruikt.

Dit is precies hoe lang het veilig is om amandelolie aan te brengen op het lichaam.

Hoe werkt amandelolie als het is aangebracht op het haar? Dankzij een systematische aanbrengen van amandelolie, zal beschadigd en droog haar naar verwachting zijn goede conditie terugkrijgen. Bovendien zullen ook breekbaar haar en haaruitval geen probleem meer zijn. Daarbij is deze natuurlijke stof in staat om het haar te voedenglad te maken en glans te geven. Het voorkomt ook gespleten puntjes. Hoe breng je amandelolie aan? In het kort moet het product op het haar worden aangebracht door de handpalmen langs de lengte van de lokken te laten glijden. Na ongeveer een uur moet te olie worden verwijderd met een delicate shampoo. Dit soort procedure kan eens per week worden herhaald. Twee of drie sessies per week worden aanbevolen voor superbeschadigd haar.

Verder staat amandelolie bekend om zijn beschermende kenmerken. Het product kan net voor het zonnebaden worden aangebracht, voor het bezoek aan een zwembad of in de winter, vooral wanneer we geen hoed dragen. Het is het ook waard om de haarpuntjes te bedekken met amandelolie, omdat dit precies de delen van het haar zijn die gemakkelijk worden beschadigd. Kortom, amandelolie zal elk haar bedekken met een speciale beschermlaag. Het ‘schild’ gaat zonnestraling, chloor en andere onzuiverheden tegen uit de externe omgeving.