Avocado-olie

Avocado-olie wordt verkregen door een persproces van veelal bekend groen fruit met een grote pit erin. De vloeibare olie met groene tint heeft een gelijkmatige consistentie. Het is niet verrassend dat de smaak van de olie vergelijkbaar is met de geur van het avocadofruit. Het moet worden gezegd dat het vrij typisich is voor bezinksel om te verzamelen op de bodem van het flesje met avodado-olie. Bovendien is het ook cruciaal om je bewust te zijn van het feit dat het gemakkelijk is voor de olie om hard te worden. Daarom is het aanbevolen om het wat op te warmen direct voor je het aanbrengt of om het goed te bewaren (op kamertemperatuur).

Avocadofruit wordt vooral gebruikt om te koken als ingrediënt voor salades, als sandwichpasta of toegevoegd aan cocktails.

Ditzelfde fruit wordt ook gebruikt in cosmetica, vooral voor hoofdhuid- en haarverzorging. Zij geven de huid van het lichaam zachtheid en het heeft voedende kenmerken. Avocado werkt ook goed wanneer gebruikt in de vorm van een haarmasker. Als de hoofdhuid uitgedroogd dreigt te raken en het haar erg uitvalt, dan is het de hoogste tijd om avocado-olie toe te passen. Het is voldoende om de olie in de hoofdhuid te masseren en in het haar te wrijven. Daarna moet het haar worden bedekt met een badmuts en in een handdoek worden gedaan om warmte te genereren, wat helpt om alle voedende stoffen diep in het haar, de wortels en hoofdhuidporiën te laten penetreren. De laatste fase van de behandeling is het wegspoelen van de olie met een SLS-vrije shampoo.

Avocado-olie is net zo perfect voor hoge en medium poreus haarverzorging. Het product is goed in het penetreren van de lokken en het geven van glans en zachtheid. Daarbij biedt het het juiste hydratatieniveau, voorkomt het gespleten puntjesafbraak en haaruitval. Avocado-olie versterkt de haarwortels en verlicht de geïrriteerde hoofdhuid. Wanneer in de zomer aangebracht, regenereert het beschadigd haar (bijvoorbeeld door zonnestraling) door de haarcuticula te sluiten. Over het algemeen helpt avocado-olie in de strijd tegen eczeem, psoriasis, roos en andere huidaandoeningen.

Als het gaat om haarverzorging, kan avocado op beide manieren invloed uitoefenen op het haar: zowel van buitenaf en van binnenuit. Indien opgenomen in een dagelijks dieet, is avocado in staat om de huid- en haarconditie vrij aanzienlijk te verbeteren.