Cacaoboter

Cacaoboter wordt verkregen uit de cacaoboombonen die groeien in Afrika, Indonesië en Noord- en Midden-Amerika. Cacaopoeder wordt van precies dezelfde plant gemaakt. Cacaoboter heeft de geur van pure chocolade. Als het gaat om de consistentie, is het vergelijkbaar met een dikke massa, wat elastischer wordt wanneer je het opwarmt. Indien verfijnd, verliest cacaoboter zijn aroma en kostbare actieve stoffen.

Het moet worden opgeslagen in een goed afgesloten container, op kamertemperatuur, en weggehouden van lichtbronnen en vocht.

Cacaoboter wordt geproduceerd in de vorm van kleine, lichtgele, platte ballen. Het smelt wanneer het in contact komt met de huid of wanneer je het in een waterbad doet. Het product kan ook worden gecombineerd met een cosmetische olie. Gesmolten cacaoboter verspreid je gemakkelijk over het lichaam, en wat nog belangrijker is, het laat geen vettig laagje achter op de huid. Het wordt vrij snel opgenomen in de huid van het lichaam en gezicht. Het verlicht ook geïrriteerde lippen. Echter, het meest essentiële kenmerk van cacaoboter is het feit dat het gunstig werkt voor uitgedroogd haar.

Vrouwen met laag en hoog poreus haar moeten cacaoboter eens proberen. Een cacaoboterbehandeling wordt eigenlijk aanbevolen voor alle mensen met beschadigd en droog haar. Echter, het is het waard om te onthouden dat cacaoboter extreem moeilijk te verwijderen is uit het haar, zelfs wanneer er maar heel weinig van is aangebracht. Om de cosmetica te verwijderen en de lokken en hoofdhuid fris achter te laten, moet je ofwel een conditioner of een delicate shampoo gebruiken met warm, nog niet te heet water. Verder kan cacaoboter worden gebruikt als bestanddeel van crèmes en conditioners.

Cacaoboter verzachtmaakt glad en hydrateert het haar – dit kan voor lief worden genomen. Bovendien is de cosmetica ook in staat om de hoofdhuid te voeden. De applicatiemethode naar voorkeur is het direct aanbrengen van het product op droog haar, net voor het wassen. Wanneer aangebracht op de haarpuntjes en daar laten zitten tot het volledig is geabsorbeerd, werkt cacaoboter regenererend. Tijdens de zomer beschermt de cosmetica het haar tegen zonnestraling en zout zeewater. Wat verrassend kan zijn voor sommige mensen, is dat cacaoboter haarkrullen definieert.