Duindoornolie

Duindoornolie wordt verkregen uit ofwel de zaden of het puplp van een bom met dezelfde naam als de olie. Het product heeft een vloeibare consistentie, een rode en oranje kleur, en fruitige smaak. Duindoornolie moet worden opgeslagen in een goed gesloten flesje gemaakt van donker glas. Het is mogelijk om de gezochte kenmerken te behouden door het product in een koelkast te bewaren, of om het op te slaan in een kamer waarin de temperatuur niet hoger is dan 25°C.

Duindoornolie zorgt voor het haar, gezicht en lichaam.

Het helpt met het hydrateren en voedende van de teint terwijl het haaruitval tegengaat. Als we graag dit soort positieve resultaten willen verkrijgen, dan moet duindoornolie op beide manieren worden aangebracht: van binnen en van buiten. Dagelijkse consumptie van het prodcut geeft vrij indrukwekkende resultaten. Kortom, droog haar wordt weer gehydrateerdglanzend en glad. De hoofdhuid wordt op zijn beurt schoon, fris en versterkt.

Droog haar kan worden behandeld met een zelfgemaakte haarshampoo. Om zo’n cosmetica te maken, zul je een paar druppels duindoornolie, wonderolie en kamille-infusie nodig hebben. Alle ingrediënten moeten worden gemengd en aangebracht op het haar. Het product kan na ongeveer 30 minuten worden uitgespoeld. Voor degenen met vettig haar, wordt het aanbevolen om duindoornolie direct aan te brengen op de hoofdhuid, 30 minutenvoor het gebruik van shampoo. Een brandnetelinfusie is het goed in het verwijderen van olie uit het haar. De waarheid is dat elk haartype, zonder uitzonderingen, kan worden behandeld met duindoornolie. Het kan worden gemengd met andere cosmetische oliën (zoals bijvoorbeeld raapzaadolie of wonderolie), twee uur op het haar laten zitten en daarna precies uitspoelen.

Duindoornolie heeft de eigenschappen die haaruitval en roos voorkomen. Bovendien heeft het een natuurlijke zonnefilter en vele andere, extreem kostbare stoffen als het gaar om haarverzorging. Echter, het is belangrijk om te onthouden dat duindoornolie vlekken maakt op huid en kleding. Daarom moet elke applicatie vooraf worden gegaan door het verdunnen van de olie met water, andere reinigingscosemtica of andere olie.