Haaroliebehandeling

Haaroliebehandeling is geweldig als het gaat om haarverzorging. Het geeft de haardos gladheidhydratatievoeding en glans.

Hoe volg je de methode op de juiste manier en wat zijn de technieken voor het aanbrengen van oliën?

Haaroliebehandeling – Droog haar
Een haaroliebehandeling toegepast op droog haar in de eerste fase van de L.O.C.- methode (conditioner/haarolie – haar wassen – conditioner/haarolie). Het is afhankelijk van het verspreiden van de haarolie op de lokken. We moeten beginnen met het aanbrengen vand e cosmetica op oorhoogte, en dan naar beneden gaan. De aanvullende dosis kan worden aangebracht op de delen die aanzienlijk beschadigd zijn. Het is het wel waard om te herinneren dat je niet te veel olie aanbrengt. Wanneer de olie eindelijk alle lokken gelijkmatig bedekt, is het raadzaam om het haar op zo’n manier te dragen dat je voorkomt dat de olie vlekken maakt op de kleding. Bovendien, de tijd die wordt besteed aan de behandeling is afhankelijk van twee factoren. Het varieert naargelang de mate van haarschade en de snelheid van de opname van de aangebrachte stoffen. Aan het einde moet het haar worden gewassen met een delicate shampoo, het liefst een die geen SLS bevat. De laatste fase van de L.O.C.- methode bestaat uit hetaanbrengen van een kleine hoeveelheid olie op in de lucht gedroogd haar.

Haaroliebehandeling – Vochtig haar
Neem een kom en vul het met een liter gekookt water. Je kunt ook een paar druppels hydraterende producten toevoegen. Dit kunnen bijvoorbeeld aloë-extract, glycerine of laaggeconcentreerd hyaluronzuur zijn. Voeg nu de haarolie toe. De hoeveelheid moet variëren naargelang de lengte, dikte en conditie van het haar. Als jij een beginner bent op het gebied van haaroliebehandelingen, neem dan de meest waardevolle oliën – degene die koudgeperst en niet-verfijnd zijn. Doe jouw haar in het mengsel en laat het daar ongeveer half een uur in zitten. Wanneer de behandeling voorbij is en wanneer we het haar in de lucht laten drogen, wordt de haardos gezonder en mooier. Aan het einde was je je haar met een delicate shampoo en breng je een haarmasker aan dat het kammen vergemakkelijkt.

Haaroliebehandeling – Haarmasker en haarolie
Mensen die geen tijd hebben om een haaroliebehandeling aan te brengen kunnen nog een andere methode voor haarverzorging proberen. Het is voldoende om een favoriet haarmasker te mengen met enkele druppels haarolie en daarna het mengsel op het haar te doen. Breng het aan op oorhoogte.

Haaroliebehandeling – Effecten
Een haaroliebehandeling is onmiskenbaar een populaire methode voor haarverzorging. Het produceert zeer bevredigende effecten voor de conditie wanneer de oliën juist zijn aangebracht. Slechts één sessie is voldoende om het haar merkbaar gehydrateerd en versterkt te maken. Voor de best mogelijke resultaten moet een haaroliebehandeling minimaal twee keer in de week worden uitgevoerd. Daarom wordt het haar al na enkele weken glanzendgeregenereerdgevoed en glad. Verder maakt dat dit soort behandeling de haarcuticula weer over elkaar heen vallen. Bovendien biedt een haaroliebehandeling bescherming tegen zonnestraling en vervuiling uit de externe omgeving. Verder zijn oliën ook in staat om de hoofdhuid te versterken en wat uiteraard een directe invloed heeft op de haardos.