Jojoba-olie

Jojoba-olie wordt verkregen uit de zaden van de groenblijvende plant die dezelfde naam heeft. De olie van olie-extractie is afhankelijk van het koudpersen van de zaden, zonder deze te raffineren. Over het algemeen heeft de olie een vloeibare consistentie, gele kleur, delicate, nootachtige smaak en gelijkmatige consistentie. Jojoba-olie kan ofwel op kamertemperatuur worden bewaard (heeft een vloeibare consistentie) of in de koelkast (wordt hard). Het is echter wel belangrijk dat de verpakking goed wordt gesloten.

Wat interessant is, is dat jojoba-olie eetbaar maar niet verteerbaar is.

De samenstelling van jojoba-olie zit vol onverzadigde wassen en vetzuren. Door deze stoffen wordt jojoba-olie vaak gebruikt in cosmetica, zalven en andere verzorgings- of geneesproducten. De olie wordt ook gebruikt als medium voor parfum.

Bovendien werkt jojoba-olie uitgebreid – het is perfect voor de huid van lichaam en gezicht en voor de verzorging van haar. De samenstelling is vergelijkbaar met talg dat wordt geproduceerd door de hoofdhuid. Om die reden hydrateert en voedt het en maakt het de hoofdhuid strakker. Verder stimuleert dit natuurlijke product huidcelvernieuwingsprocessen, wat resulteert in versnelde haargroei. Verder, omdat jojoba-olie een kiemdodende heeft, helpt het om roos en andere hoofdhuidaandoeningen tegen te gaan. Indien aangebracht op het haar, biedt het bescherming tegen zonnestraling, hete lucht en vorst. Tijdens een lange en regelmatige behandeling, versterkt jojoba-olie het haar, voorkomt het afbraak en herstelt het de natuurlijke glans van de lokken. Wanneer het wordt gemasseerd in de hoofdhuid, penetreert het diep in de haarwortels en verbetert het de conditie van haarfollikels. Het kan direct op het haar worden aangebracht of worden gemengd met een haarmasker, conditioner of shampoo. Jojoba-olie vergemakkelijkt het kammen van geklit haar, als gevolg van haar wassen. Het is het waard om je bewust te zijn van het feit dat het product de lokken kan overladen. Om die reden is het raadzaam om de olie weg te spoelen met een SLS-vrije shampoo. Tot slot kan jojoba-olie worden gecombineerd met andere olien om de conditie van zowel haar en hoofdhuid te verbeteren.