Kokosolie

Kokosolie wordt geëxtraheerd door het proces van het opwarmen en uitpersen van het witte vlees van kokospalmboomnoten. Het kan in twee vormen worden gekocht. Wanneer solide, heeft de kokosolie een witte kleur en een aangename kokossmaak. Als vloeistof wordt het gekenmerkt door een nogal gelige kleur. Verder is kokosolie een uitzonderlijk product, want wanneer het gaat om direct contact met de huid, begint het simpelweg te smelten.

Dit vergemakkelijkt op zijn beurt de opname en penetratie van alle voedende stoffen tot diep in alle huidlagen.

Over het algemeen moet kokosolie worden aangebracht op droog, onhandelbaar en dof haar. Het product bevat eiwitten die vergelijkbaar zijn in samenstelling aan de molecules van het menselijk haar. Daarom penetreert de olie de lokken veel sneller terwijl de voedende stoffen efficiënter worden opgenomen. Kokosolie kan worden gebruikt als conditioner die moet worden uitgewassen met een delicate shampoo. Bovendien kan dit natuurlijke product worden gemengd met andere oliën of worden toegevoegd aan een favoriete shampoo om de werking ervan te verbeteren. Om precies te zijn vergemakkelijkt het het kammen indien aangebracht op krullend en klittend haar.

Wat zo verbluffend is aan kokosolie, is het feit dat het in staat is om vrije radicalen te neutraliseren – met andere woorden, de olie zorgt voor een jeugdige uitstraling van onze huid en ons haar. Daarbij ondersteunt het het immuunsysteem van het lichaam omdat het helpt met het tegengaan van tal van ziekten van de huid van het gezicht en lichaam.

Indien gebruikt als thuisbehandeling, kan kokosolie wonderbaarlijke effecten produceren. Ten eerste voedt het de hoofdhuid en versterkt het de haarwortels. Tegelijkertijd maakt het de lokken gezonder en de groei van het haar wordt versneld. Ten tweede is kokosolie in staat om te hydrateren en glans te herstellen aan het haar. Als gevolg wordt het haar zacht voor de aanraking. Bovendien gaat de olie kroezing en statisch haar tegen. Ten derde ondersteunt deze olie het elimineren van roos en talg dat door de hoofdhuid wordt geproduceerd. Verder is het raadzaam om kokosolie aan te brengen wanneer je vaak kiest voor een behandeling bij de kapper (zoals permanentje of haarverven). Tot slot kan dankzij het regelmatig aanbrengen van dit product verdere schade van de haarstructuur worden voorkomen.