Lijnzaadolie

Lijnzaadolie wordt verkregen uit vlaszaad, de plant die zeer bekend is om zijn meerdere applicaties in vele gebieden van het leven. Het zou zowel koudgeperst en niet geraffineerd moetenz ijn om alle waardevolle eigenschappen ervan te behouden. Bovendien heeft lijnzaadolie een gele kleur en vrij karakteristieke smaak. Het zou moeten worden opgeslagen in de koelkast. Bovendien wordt het aanbevolen om de olie niet bloot te stellen aan zonnestraling.

Lijnzaadolie is vooral aanbevolen voor het behandelen van laag en hoog poreus haar.

De waarheid is dat niet alleen het haar maar ook de huid kan profiteren van een lijnzaadoliebehandeling. Bovendien verbetert dit natuurlijke product ook de werking van de stofwisseling, bloedsomloop, luchtweg- en zenuwsysteem en het is in staat om de werking van interne organen te verbeteren.

Lijnzaadolie regenereert beschadigde haarstructuren, bouwt lokken die zijn vermoeid door de behandelingen van de kapper opnieuw op, versterkt en maakt kroezig haar glad. Verder is het goed in het tegengaan van gespleten puntjes omdat het breekbare lokken en haaruitval tegengaat. Lijnzaadolie stimuleert de haarwortels voor een meer efficiënte werking en versnelt de groei van babyhaar. Wanneer gebruikt als ofwel een additief voor een haarmasker of als enige cosmetica, herstelt het glans, veerkracht en maakt het het haar zacht. Bovendien heeft de olie een verlichtende werking, helpt het irritatie verminderen en helpt het roos elimineren.

Lijnzaadolie kan zeker worden gebruikt als haaroliebehandeling. Om de best mogelijke resultaten te krijgen, moet deze ongecompliceerde schoonheidsprocedure twee keer per week worden uitgevoerd. Slechts een kleine hoeveelheid van het product moet worden aangebracht op het haar – de lokken moeten worden gekamd en daarna in een vlecht worden gedaan. Lijnzaadolie moet ’s nachts worden laten zitten en direct in de ochtend worden uitgewassen met shampoo. Sterker nog, dit natuurlijke product kan direct op de hoofdhuid worden aangebracht. In dit geval wordt het aanbevolen om de lijnzaadolie na ongeveer een uur te verwijderen. Dezelfde manier van applicatie kan worden gevolgd wanneer je lijnzaad doet in haarmaskers voor het genezen van gespleten puntjes. Let wel, lijnzaadolie kan vlekken achterlaten op kleding en daarom wordt het aanbevolen om het haar bovenop het hoofd in een kno te doen, na het aanbrengen van de olie.