Macadamia-olie

Macadamia-olie wordt verkregen uit de noten van een boom die dezelfde naam heeft. De plant groeit in het wild in Australië en wordt vooral gekweekt in Hawaii en Noord-Afrika. Macadamia-noten zijn bedekt met een heldere, groene schil, waarin we een wit fruit kunnen zien in een harde, bruine schil.

Macadamia-olie verliest zijn eigenschappen binnen acht maanden na het openen van een flesje met dit product.

Macdamia-olie heeft tal van applicaties in verschillende gebieden van het leven. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de productie van anti-veroudering en hydraterende cosmetica. Wat ook interessant is, is dat macadamia-olie de meest effectieve anti-cellulitewerking heeft van alle oliën op de markt. Echter, dit natuurlijke product wordt vooral voor haarverzorging gebruikt. Waarom is dat? Omdat het talloze waardevolle kenmerken heeft: het kan ook beschermen tegen zonnestralinghydraterenglad maken en voeden. Het moge duidelijk zijn dat zo’n manier van werken karakteristiek is voor het product dat niet chemisch is bewerkt. Met andere woorden, hoogwaardig macadamia-olie moet koudgeperst en niet verfijnd worden.

Vanwege de snelheid van absorptie is macadamia-olie een zeer populaire cosmetica voor haarverzorging. De olie kan worden vergeleken met talg (geproduceerd door de hoofdhuid) in termen van samenstelling. Als het gaat om de manier van werken van de olie, is het goed in het tegengaan van vochtverlies. Om die precieze reden versnellen haarregeneratieprocessen aanzienlijk. Bovendien geeft macadamia-olie bevredigende resultaten in combinatie met andere oliën (kamille, theeboom, argan, aloë of alga-oliën). Zo’n mengeling gaat roos tegen, stimuleert haargroei, beschermt lokken tegen uv-straling en bouwt gespleten puntjes opnieuw op.

Hoe ziet een behandeling met macadamia-olie eruit? De procedure moet beginnen met het opwarmen van een kleine hoeveelheid van de cosmetica. De volgende stap is om het aan te brengen op haar en hoofdhuid. Daarna moeten alle lokken worden verdeeld door te precies te kammen. Dankzij deze techniek is het veel gemakkelijk voor de olie om alle lokken evenredig te penetreren. Na ongeveer twee uur kan er een shampoo worden gebruikt. Het is aanbevolen om macadamia-olie aan te brengen op in de lucht gedroogde haarpuntjes.