Palmolie

Palmolie wordt verkregen uit ofwel vruchtvlees of zaden van de Afrikaanse oliepalm, ook bekend als aravet, een van de palmolieplantensoorten. Op kamertemperatuur heeft een ruwe olie een gele en bruine kleur, maar toch, wanneer het verfijnd is, is het hard en ofwel wit of lichtgeel van kleur.

Wat interessant is, is dat palmolie wordt gebruikt voor margarine, cosmetica en smeermiddelen.

Wat zijn de kenmerken van dit product? Het is gemakkelijk om te observeren dat palmolie perfect is voor het hydraterenvoedenverzachten en neutraliseren van vrije radicalen. Verder kan het worden gebruikt als toner en reinigingsproduct. Palmolie kan zeker worden gebruikt voor een haaroliebehandeling en voor een L.O.C.- methode. Om precies te zijn zal palmolie ook wonderen verrichten wanneer het wordt gecombineerd met cosmetica die beschikbaar zijn in de drogsiterij of zelfgemaakte producten.

Palmolie kan worden aangebracht op zowel droog en vochtig haar, net als net na of voor het gebruiken van shampoo. De hoeveelheid van het product dat dient te worden aangebracht is afhankelijk van de porositeit van het haar, de mate van haarverslechtering, vatbaarheid van de absorptie van cosmetica en hoe snel de hoofdhuid vettig wordt. Als we de manier van werken van de olie willen versnellen, en betere resultaten willen zien, kunnen we een badmuts op doen en ons haar in een handdoek wikkelen. Op deze manier wordt warmte gegenereerd dat de penetratie van voedende stoffen diep in de haarwortels versnelt.

Het is het beste om de palmolie niet hoger dan op oor-niveau aan te brengen, waarbij je langzaam naar beneden gaat, tot in de puntjes van je haar. Daarna is het raadzaam om een knot bovenop het hoofd te doen en daarna de cosmetica ’s nachts te laten zitten. In de ochtend dient het haar te worden uitgespoeld met een SLS-vrije shampoo. Er nog een zeer belangrijk punt dat moet worden onthouden wanneer je de olie gebruikt. Helaas maakt palmolie vlekken op kleding, beddegoed en de huid. Daarom wordt het aanbevolen, wanneer je het aanbrengt, om het gezicht en de nek over te slaan. Je kunt ook gebruik maken van een oude handdoek en een oud T-shirt.

Palmolie is zelfs geschikt voor vettig haar. Door regelmatig aanbrengen wordt het haar zachtglad en glanzend. De applicatie moet tweemaal per week worden uitgevoerd totdat het haar zichtbaar sterker is en het gewenste effect is verkregen.