Pompoenzaadolie

Pompoenzaadolie heeft een donkergroene kleur en een intense smaak. Alleen wanneer het koudgeperst is en niet-geraffineerd behoudt het zijn voedende stoffen, vitamines en mineralen. Het is aanbevolen voor de verzorging van huid, haar en nagels. Pompoenzaadolie wordt niet hard wanner het in contact komt met lucht. Als we ons haar gezond en sterk willen maken, kunnen we pompoenzaadolie aanbrengen op beide manieren: van binnenuit en van buiten. Het consumeren van slechts één lepel van het product per dag verbetert de natuurlijke immuniteit van een organisme, helpt met het tegengaan van parasieten in het spijsverteringssysteem omdat het de huid strakker maakt en verjongt. Als het direct op huid of haar wordt aangebracht, is het ook in staat om zeer positieve resultaten te produceren. De huid wordt strak en glanzend, terwijl het haar glad en gehydrateerd is. Bovendien verlicht pompoenolie de symptomen van roos en psoriasis.

Wanneer het in de haarpuntjes wordt gewreven, gaat het schade en uitdroging tegen.

Nog meer waardevolle informatie is dat pompoenzaadolie haaruitval tegengaat. Deze informatie zal vooral mannen zeker tevreden stellen. Inderdaad, vrouwen zijn ook welkom om te profiteren van pompoenzaadoliebehandelingen. Indien ingewreven in de hoofdhuid, versterkt de olie het haar, voedt het de wortels en activeert het de groei van babyhaar.

Pompoenzaadolie kan worden gecombineerd met andere verzorgingscosmetica die dagelijks worden gebruikt. Enkele druppels van de olie moeten worden gemengd met een favoriete haarconditioner en water. Het zelfgemaakte haarmasker moet op droog of vochtig haar worden aangebracht, in een handdoek worden verpakt en ongeveer een uur op het haar blijven zitten. Dankzij deze procedure wordt warmte gegenereerd – het vergemakkelijkt de penetratie van alle voedende stoffen diep in het haar. Uiteindelijk moet het haar worden uitgewassen met een SLS-vrije shampoo. Wat zijn de resultaten van de behandeling? Ten eerste is het haar niet langer plat omat de hoofdhuid niet vettig is. De lokken zijn verre van kroezig of statisch. Ze zijn in plaats daarvan mooi glad.