Raapzaadolie

Raapzaadolie is een van de gezondste en meest gebruikte oliën op vele manieren. Het kan worden gebruikt als alternatief voor olijfolie, vooral voor de productie van cosmetica. Het wordt verkregen uit raapzaden – een plant die vooral in Europe groeit.

Velen houden ervan vanwege de gunstige werking op het menselijk lichaam en de samenstelling die rijk is aan vetzuren.

Een positeve invloed op huid en haar maakt ruim baan voor raapzaadolie om een grote populairiteit te winnen onder mensen die regelmatig haaroliebehandelingen uitvoeren. Het product kan worden aangebracht voor het slapen gaan (’s nachts laten zitten) of een paar uur voo het wassen. Het kan ofwel in droog of vochtig haar worden ingewreven. Wanneer aangebracht op droge lokken, vergemakkelijkt de olie het kammen. Wanneer aangebracht op vochtig haar, beschermt het het haar tegen zowel de schadelijke werking van hete lucht (van een haarstylingapparaat) en tegen zonnestraling. Raapzaadolie geneest ook de haarpuntjes, en voorkomt dat zij uitdrogen en splitsen. Wat cruciaal is, is dat deze olie het haar niet donker maakt, daardoor kan het worden gebruikt door mensen met licht haar.

Hoe werkt raapzaadolie? Vanwege de aanwezigheid van vetzuren, vitamines en mineralen, maakt de olie het haar glanzendweelderig en gehydrateerd. Daarbij verzacht raapzaadolie het haar. Als we de hydratatie van ons haar willen herstellen, is het een goed idee om een extra dosis raapzaadolie aan te brengen voor het gebruik van shampoo op het haar.

We kunnen zelf thuis een raadzaadoliemasker aanbrengen voor beschadigd haar. Om zo’n cosmetica te maken, heb je een lepel raapzaadolie nodig, een lepel honing en een eigeel. Alle ingrediënten moeten precies worden gemengd en aangebracht op het haar, twee uur voor het wassen. Het is eigenlijk ook een goed idee om het zelfgemaakte haarmasker te mengen met een naturel yoghurt. Het is aanbevolen om de cosmetica uit te spoelen met een shampoo die geen uitdrogen stoffen zoals SLS of alcohol bevat.