Sesamolie

Zoals je wel zou kunnen raden, wordt sesamolie verkregen uit sesamzaden. Het moet worden koudgeperst en niet geraffineerd. Het wordt gekenmerkt door een nootachtige smaak. Als het gaat om de kleur, zit dit ergens tussen bruin en geel in.

Het moet worden bewaard op kamertemperatuur en worden gebruikt binnen 6 maanden na openen.

Sesamolie heeft tal van kenmerken die de haarconditie beïnvloeden op een positieve manier. Indien regelmatig aangebracht op de haarwortels, maakt het de haarkleur donkerder en tegelijkertijd gaat het grijs worden tegen, evenals ongewenste reflexen en heldere lokken. Bovendien verbetert sesamolie de haargroei omdat het het haar dikker maakt. Hoe dit mogelijk is? Het product wordt snel in de hoofdhuid geabsorbeerd en vindt zijn weg tussen de haarcuticula op weg naar de haarschors. Verder beschermt sesamolie het haar tegen de destructieve werking van zonnestraling door een soort beschermlaag rond de lokken te creëren.

Het is ook benoemenswaardig dat sesamolie krachtig genoeg is om tal van huidaandoeningen tegen te gaan. Wanneer gecombineerd met andere oliën, inclusief essentiële olie, regelt het het werk van talgklieren en, tegelijkertijd, voorkomt het overmatige talgproductie/ Verder werkt sesamolie verlichtend en verzachtend. Het is voldoende om een lepel olie met een lepel sesamolie te mengen en de mengeling op het haar aan te brengen. De mengeling moet worden na enkele uren na het gebruik van een shampoo worden uitgewassen. Sesamolie kan ook worden gebruikt als additief voor kant-en-klare verzorgingscosmetica van drogisterijen en voor zelfgemaakte. Het kan ook worden gebruikt voor een haaroliebehandeling.

Sesamolie heeft veel andere voordelen. Het gaat uitdroging tegen, evenals huidschilfers en haaruitval. Een sesamoliehaarbehandeling hersteld vermoeid haar dat is beschadigd door vele behandelingen van de kapper (verven, permanentje, stijlen, föhnen). Wanneer direct op de hoofdhuid aangebracht , versterkt het de haarwortels en haarschachten, voorkomt het gespleten puntjes en kroezigheid van het haar. Wat ook interessant is, wanneer het direct na het wassen op het haar wordt aangebracht, vergemakkelijkt het kammen en het vastzetten van het haar.