Sheaboter

Sheaboter wordt verkregen uit een boom genaamd Vitellaria. De plek waar deze planten groeien heet de ‘Shea belt’. Dit gebied strekt zich uit over 7 Afrikaanse landen zoals Ghana, Togo en Nigeria, om er maar een paar te noemen. Europa kwam de Sheaboom in de 18e eeuw tegen. Honderd jaar later werd de boom geclassificeerd als botanische plant.

En al deze evenementen waren mogelijk door Mungo Parka.

De olie uit de Sheaboom heeft tal van applicatiemogelijkheden. Het kan worden gebruikt om te koken, construëren en voor medische doeleinden. Tegenwoordig heeft Sheaboter ook een rol in de cosmeticabranche. Het is een zeer veel voorkomend ingrediënt in zeep, crèmes en haarmaskers. Verse Sheaboter wordt gekarakteriseerd door een nootachtige smaak, wanneer het geraffineerd is, is het volledig geurloos. De kleur varieert naargelang de consistentie en het niveau van bewerken. Sheaboter dient op een droge en donkere plek te worden bewaard. Wat ook verrassend is, is dat dit natuurlijke product geen vervaldatum kent en de helende eigenschappen gaan tot een jaar mee.

De waarheid is dat Sheaboter tal van ingrediënten bevat die extreem essentieel zijn voor de gezondheid en schoonheid. Wat kan er worden verkregen dankzij dit product? Zeker een gladde huid, zonder rimpels, en een diepe hydratatie. Sheaboter heeft ook irritatieverlichtende kenmerken omdat het kleine wondjes en littekens sneller laat genezen.

Hoe beïnvloedt Sheaboter het haar? Ten eerste versterkt het de follikels en verlicht het hoofdhuidirritaties. Ten tweede maakt het gladhydrateert en het maakt de lokken elastischer. Ten derde is deze natuurlijke stof in staat om glans te herstellen van het haar en droge, beschadigde en breekbare lokken te voeden. Verder kan Sheaboter worden gebruikt voor een haarspa thuis. Slechts een kleine hoeveelheid van het product moet worden opgewarmd in de handpalmen en daarna worden verdeeld op ietwat vochtig haar. Na 30 minuten moet het haar worden gewassen zodat het er niet uitziet alsof de lokken vettig zijn.