Teunisbloemolie

Teunisbloemolie wordt verkregen uit de plant met een gele, witte of roze bloesem en uiteraard draagt het dezelfde naam als de olie. Teunisbloemolie komt uit Noord- en Zuid-Amerika. Sommige soorten kun je ook in Europa vinden. Deze olie is een bestanddeel van vele voedingssupplementen die worden gebruikt voor behandelingen die gericht zijn op het verbeteren van de conditie van het haar. Bovendien heeft dit natuurlijke product invloed op de conditie van huid en nagels.

Het bevat de hoogste conenstratie van genezende en pijnstillende stoffen.

Teunisbloemolie kan worden ingezet als wapen tegen jeuk, roos en andere hoofdhuidaandoeningen. Het beperkt de talgproductie, waardoor het haar er langer fris uitziet. Tegelijkertijd beïnvloedt de olie de conditie van het haar. Met regelmatig gebruik maakt teunisbloemolie gladhydrateert het en voedt het de lokken. Verder maakt het het niet alleen veel gemakkelijker om het haar vast te zetten maar vergemakkelijkt het ook het kammen. Daarbij beschermt het product het haar tegen zonnestraling.

Wat ook interessant is, is dat teunisbloemolie wordt aanbevolen aan degenen die lijden aan overmatig haaruitval. Het product versterkt de haarwortels, wat een enorme impact heeft op de haargroei. Daarom is het een goed idee voor mannen die de eerste tekenen van kaalheid hebben opgemerkt; zij kunnen profiteren van een haaroliebehandeling met teunisbloemolie. Vergelijkbare behandelingen zullen ook nuttig zijn voor degenen die vaak hun haar vastzetten met apparaten die hitte produceren (een föhn, krultang en stijltang). Het product maakt een beschermlaag die de lokken beschermt tegen hete lucht. Verder beschermt teunisbloemolie tegen de schadelijke werking van factoren uit de externe omgeving, zoals bijvoorbeeld uitlaatgassen.

Hoe breng je teunisbloemolie aan? Het kan worden aangebracht op ofwel droog of vochtig haar, voor of na het gebruik van shampoo. De olie werkt ook goed wanneer het is gemengd met haarproducten uit de drogisterij of die zelf thuis zijn gemaakt. Slechts enkele druppels teunisbloemolie in een haarmasker of shampoo zullen wonderen verrichten voor hoofdhuid en haar.