Tegenwoordig is een haaroliebehandeling een van de meest populaire haarverzorgingsmethodes die worden toegepast door kappers. Het helpt de lokken bij het behouden van hun aantrekkelijke uitstraling en het regenereert beschadigd haar in een vrij korte tijdsperiode. Uiteraard, om de best mogelijke resultaten te verkrijgen, is het cruciaal om de juiste olie te kizen – degene die voldoet aan onze verwachtingen en aan de behoeften van ons haar voldoet.

Het definiëren van de haarporositeit speelt ook een cruciale rol in de haaroliebehandeling.

Wat zijn de effecten van een Haaroliebehandeling?

Een Haaroliebehandeling is bekend als iets meer dan alleen een manier om zeer bevredigende effecten te krijgen die een lust zijn voor het oog. Het zorgt ook van binnenuit voor het haar. De lokken worden gladzacht om aan te raken en glanzend vanwege reguliere haarolieapplicaties. Bovendien worden de lokken zeker beter beheersbaar – ze zijn simpelweg gemakkelijker om in vorm te doen. Haaroliebehandeling is een procedure die het haar voedtregenereert en beschermt tegen zonnestraling. Als we het regelmatig doen, kunnen we zelfs het type haarporositeit veranderen – van hoog poreus haar naar laag of normaal.

Verder zijn de effecten die de behandeling produceert afhankelijk van het type olie dat wordt gebruikt voor de procedure. Het soort olie dat we kiezen moet hand in hand gaan met het niveau van porositeit van het haar. Bijvoorbeeld, laag poreus haar houdt van oliën die zijn opgebouwd uit kleine moleculen, terwijl hoog poreus haar oliën beter absorbeert die bestaan uit grotere moleculen. Bovendien, hoe meer de cuticula openstaan, hoe groter de hoeveelheid van de cosmetica het haar zal absorberen. Voor een verbetering van de haarconditie is het essentieel om de types van de oliën te kennen. Over het algemeen zijn er drie hoofdcategorieën van de oliën: enkelvoudig onverzadigdmeervoudig onverzadigd en verzadigd. Enkelvoudig onverzadigde oliën, degene met tal van omega-9-zuur, zijn avocado-olie, olijfolie, macadamia-olie en arganolie. Meervoudig onverzadigde oliën worden gekenmerkt door omega-3- en omega-6-zuren. Dit zijn teunisbloemolie, soja-olie en hennepolie. Verzadigde olie is een alternatieve naam voor cosmetische boters.

Hoe ziet een haaroliebehandeling eruit?

Een haaroliebehandeling is afhankelijk van het simpelweg bedekken van het haar met oliën. Dit zijn natuurlijke stoffen die verantwoordelijk zijn voor het opnieuw opbouwen van beschadigd haar en het beschermen ervan tegen de schadelijke werking van externe agressieve factoren. De procedure kan worden toegepast als onderdeel van de L.O.C.- methode of als individuele haarverzorgingsmethode. Om precies te zijn, zijn er veel variaties voor haaroliebehandelingen. Ter illustratie, oliën kunnen worden aangebracht op droog of vochtig haar, het kan worden ingezet als ingrediënt voor een mist, conditioner, sprayserum of gewoon toegevoegd aan een kom met water.

Een haaroliebehandeling op droog haar is een van de basismethoden van haarverzorging. Het is niet moeilijk te raden dat het afhankelijk is van het aanbrengen van een olie op de lokken voor het gebruik van shampoo. Er moet vooral aandacht worden besteed aan gebieden met superbeschadigd haar. Daarna moet het haar precies worden gewassen. Vochtig haar-methode begint met het gebruikt van shampoo of alleen het vochtig maken van het haar. Daarna volgt een olie. Het product moet ongeveer 30 minuten op het haar blijven zitten, bedekt met een badmuts. De laatste stap behoort toe aan het precies gebruik van shampoo op het haar. De mist-techniek vereist het klaarmaken van je eigen haarverzorgingscosmetica, wat zeker geen veeleisende taak is. Het is voldoende om de volgende ingrediënten in een flesje met verstuiver te doen: haarolie, een hydraterend ingrediënt (zoals hyaluronzuur, aloë) en eiwitten (gemakkelijk verkrijgbaar bij de apotheek). Een sprayserum-methode is afhankelijk van het combineren van olie, water en ofwel een favoriete conditioner of een haarmasker in de proporties 1:1:1. Om het aanbrengen te vergemakkelijken, moet de vloeistof in een flesje met een verstuiver worden gegoten. De conditioner-methode is een combinatie van twee haarverzorgingstechnieken. Aan het begin moeten de lokken worden bedekt met een siliconenvrije conditioner. De tweede stap is het aanbrengen van een haarolie. Dit soort procedure kan worden uitgevoerd op ofwel droog of vochtig haar. De laatste soort haaroliebehandeling is afhankelijk van het doen van het haar in een kom vol met water, olie en hydraterende ingrediënten. Vervolgens moet het haar in een handdoek gewikkeld worden, en na ongeveer twee uur was je de mengeling weer uit het haar. Heb jij al jouw favoriete haaroliebehandeling?