Wonderolie

Wonderolie is een van de meest voorkomende en gemakkelijk te verkrijgen haarverzorgingsproducten. Het wordt verkregen uit de zaden van een tropische boom genaamd Ricinus Communis, ook bekend als de wonderboon of simpelweg wonderolieplant. Het volledige proces van de olie-extractie bestaat uit twee stadia – de eerste richt zich op het koudpersen en de tweede op het warm maken van alle stoffen in de zaden. Dit proces van extractie is zo tijdrovend omdat alle giftife sroffen in de Ricinus Communis zaden moeten worden vernietigd. Als het gaat om de fysieke kenmerken van wonderolie, is het een lichtgeel goed dat dikker wodt naarmate het in contact komt met lucht. Alhoewel het product goed bekend was als medicijn in het oude Egypte en India lang geleden, wordt het vandaag de dag nog steeds veel gebruikt.

Desondanks wordt wonderolie niet zo graag gebruikt voor verfraaiende doeleinden, veel vrouwen lijken te profiteren van het product door het direct op het haar aan te brengen.

Omdat het de lippen glans kan geven, kan de olie worden gevonden als ingrediën van lipgloss en lippenstift. Helaas kan het huiduitdroging veroorzaken als het lang wordt gebruikt. Dezelfde aandacht moet worden besteed wanneer je het haar met dit product behandelt. Aan de ene kant maakt wonderolie het haar glanzend en stimuleert het haargroei, maar aan de andere kant kan het een trigger zijn voor irritaties en voor overmatig haaruitval.

Verder kan wonderolie worden gebruikt als bestanddeel van vele haarversterkende en verzorgende behandelingen. Als haarverlies ons probleem is, is het raadzaam om het opgewarmde product te masseren in de hoofdhuid, daarna een badmuts op te doen en geen shampoo te gebruiken totd e volgende ochtend. Dit soort behandeling zou eenmaal per week moeten worden uitgevoerd. Als het gaat om droog, beschadigd en glansloos haar of roos en gespleten puntjes, kan wonderolie worden aangebracht samen met andere oliën of verzorgingsproducten. Wanneer gecombineerd met olijfolie, appelazijn, petroleum, sheaboter, bijenwas of jojoba-olie, kan het de positieve uitkomst van een behandeling verbeteren.

Wonderolie verbetert de haarconditie aanzienlijk. Daarbij behandelt het doffe lokken, haaruitval en gespleten puntjes op een vrij goede manier. De cosmetica kan de follikels versterken en de groei van babyhaar stimuleren, vooral wanneer in de hoofdhuid gemasseerd. Verder herstelt wonderolie glans, gladheid, zachtheid en een mooie en gezonde look van het haar.