Zwart karwij-olie

Zwart karwij-olie wordt verkregen door middel van koudpersen van zwart karwijzaden. Deze plant was bekend bij eeuwenoude mensen die vertrokken naar Egypte, Turkije en Azië. Er zijn twee types van de olie: natuurlijk en ruw. De eerste heeft een lichtbruine tint, is bitter en wordt gekenmerkt door een pittige smaak. Het is geen olie die resistent is tegen hoge temperaturen, en daarom moet het niet worden opgewarmd. Om dezelfde reden moet zwart karwij-olie niet worden opgeslagen in de koelkast.

Als het gaat om de ruwe versie van de olie, wordt deze gekenmerkt door een intensieve aroma, diep bruine kleur, en de ietwat bittere smaak.

Zowel naturel en ruw zwart karwij-olie hebben vergelijkbare eigenshappen. Ze zijn aanbevolen voor de behandeling van acne en allergische huidreacties. Bovendien hebben beide oliën antioxidant- en antibacteriële werking. Als het gaat om precieze haarverzorging, produceert ruw zwart karwij-olie veel betere resultaten. Het helpt in de strijd tegen roos, allergiën van de huid en dermatomycose. Bovendien is het in staat om breekbaar haar te versterken, vooral wanneer het de neiging heeft om uit te vallen. Zwart karwij-olie helpt ook kroezige lokken te voeden, de haarwortels te versterken en het stimuleert de haargroei. Daarbij krijgt het haar glanszachtheid en elasticiteit. Het moet alleen worden aangebracht op hoog poreus haar.

Zwart karwij-olie kan worden gebruikt voor de L.O.C.- methode (Leave-in-conditioner, Olie en Crème). Kortom, deze techniek is afhankelijk van het aanbrengen van een olie op het haar, twee uur voor het gebruik van shampoo. Vervolgens moet het haar worden gewassen met een shampoo die geen uitdrogende ingrediënten bevat. De laatste stap bestaat uit het gebruiken van een conditioner en een kleine hoeveelheid haarolie.

Het aanbrengen van zwart-karwij-olie is heel gemakkelijk. Het is voldoende om een kleine hoeveelheid van het product in te wrijven in zowel de hoofdhuid en het haar, en om het daarna uit te spoelen met shampoo. Wat ook benoemenswaardig is, is dat zwart karwij-oliezaad kan worden gebruikt in een zelfgemaakte bodyscrub, toner of infusie. Verder kan deze plant de smaak van maaltijden verrijken wanneer toegevoegd aan salades, kaas of puree. Wat verrassend kan zijn, is dat zwart karwij een van de beste medische planten zou kunnen zijn die ooit is door de mens. Als jouw haar superbeschadigd of verzwakt is, dan is het de hoogste tijd om zwart karwij-olie te gebruiken.