Zwart karwij-olie wordt verkregen door middel van koudpersen van zwart karwijzaden. Deze plant was bekend bij eeuwenoude mensen die vertrokken naar Egypte, Turkije en Azië. Er zijn twee types van de olie: natuurlijk en ruw. De eerste heeft een lichtbruine tint, is bitter en wordt gekenmerkt door een pittige smaak. Het is geen olie die resistent is tegen hoge temperaturen, […]
oliën
Teunisbloemolie wordt verkregen uit de plant met een gele, witte of roze bloesem en uiteraard draagt het dezelfde naam als de olie. Teunisbloemolie komt uit Noord- en Zuid-Amerika. Sommige soorten kun je ook in Europa vinden. Deze olie is een bestanddeel van vele voedingssupplementen die worden gebruikt voor behandelingen die gericht zijn op het verbeteren van de conditie van het […]
/ oliën
Avocado-olie wordt verkregen door een persproces van veelal bekend groen fruit met een grote pit erin. De vloeibare olie met groene tint heeft een gelijkmatige consistentie. Het is niet verrassend dat de smaak van de olie vergelijkbaar is met de geur van het avocadofruit. Het moet worden gezegd dat het vrij typisich is voor bezinksel om te verzamelen op de […]
/ oliën
Marula-olie wordt verkregen uit een boom die groeit in het zuiden van Afrika. De olie wordt met de hand geproduceerd door het uit de zaden van de marulaboom te persen. Als het gaat om de fysieke kenmerken, heeft de olie een delicate fruitige en bloemige geur die lang op de huid achterblijft. Het wordt geloofd dat het op hetzelfde niveau […]
/ oliën
Macadamia-olie wordt verkregen uit de noten van een boom die dezelfde naam heeft. De plant groeit in het wild in Australië en wordt vooral gekweekt in Hawaii en Noord-Afrika. Macadamia-noten zijn bedekt met een heldere, groene schil, waarin we een wit fruit kunnen zien in een harde, bruine schil. Macadamia-olie verliest zijn eigenschappen binnen acht maanden na het openen van […]
/ oliën
Wonderolie is een van de meest voorkomende en gemakkelijk te verkrijgen haarverzorgingsproducten. Het wordt verkregen uit de zaden van een tropische boom genaamd Ricinus Communis, ook bekend als de wonderboon of simpelweg wonderolieplant. Het volledige proces van de olie-extractie bestaat uit twee stadia – de eerste richt zich op het koudpersen en de tweede op het warm maken van alle […]
/ oliën
Lijnzaadolie wordt verkregen uit vlaszaad, de plant die zeer bekend is om zijn meerdere applicaties in vele gebieden van het leven. Het zou zowel koudgeperst en niet geraffineerd moetenz ijn om alle waardevolle eigenschappen ervan te behouden. Bovendien heeft lijnzaadolie een gele kleur en vrij karakteristieke smaak. Het zou moeten worden opgeslagen in de koelkast. Bovendien wordt het aanbevolen om […]
/ oliën
Jojoba-olie wordt verkregen uit de zaden van de groenblijvende plant die dezelfde naam heeft. De olie van olie-extractie is afhankelijk van het koudpersen van de zaden, zonder deze te raffineren. Over het algemeen heeft de olie een vloeibare consistentie, gele kleur, delicate, nootachtige smaak en gelijkmatige consistentie. Jojoba-olie kan ofwel op kamertemperatuur worden bewaard (heeft een vloeibare consistentie) of in […]
/ oliën
Sheaboter wordt verkregen uit een boom genaamd Vitellaria. De plek waar deze planten groeien heet de ‘Shea belt’. Dit gebied strekt zich uit over 7 Afrikaanse landen zoals Ghana, Togo en Nigeria, om er maar een paar te noemen. Europa kwam de Sheaboom in de 18e eeuw tegen. Honderd jaar later werd de boom geclassificeerd als botanische plant. En al […]
/ oliën
Amandelolie bestaat uit amandelboomnoten die simpelweg amandelen worden genoemd. De fijnste olie moet worden koudgeperst en kan niet worden verfijnd – alleen dan behoudt het al zijn voedende en verzorgende eigenschappen. Bovendien wordt de olie gekenmerkt door een heldere gele kleur, zoete smaak en bijna onmerkbare smaak. Dit natuurlijke product kan worden gebruikt voor de verzorging van haar, gezicht en […]
/ oliën