oliën

Abrikozenpitolie

Abrikozenpitolie

Het is niet moeilijk te raden dat abrikozenpitolie wordt verkregen uit abrikozenpitten. Deze plant groeit in China, de VS, Argentinië, Chili, Mediterrane landen en Midden-Aziatische landen. Het heeft een heldere kleur een delicate, aangename smaak. Abrikozenpitolie moet tot 70°C worden opgewarmd, omdat het zijn waardevolle stoffen en kenmerken verliest. In het kort kan de manier van werken van abrikozenpitolie worden […]

 
 

Duindoornolie

Duindoornolie

Duindoornolie wordt verkregen uit ofwel de zaden of het puplp van een bom met dezelfde naam als de olie. Het product heeft een vloeibare consistentie, een rode en oranje kleur, en fruitige smaak. Duindoornolie moet worden opgeslagen in een goed gesloten flesje gemaakt van donker glas. Het is mogelijk om de gezochte kenmerken te behouden door het product in een […]

 
 

Theeboomolie

Theeboomolie

Theeboomolie wordt verkregen via een proces van distrillatie van bladeren die groeien op een boom uit Australië en Nieuw-Zeeland. De helende effecten van de olie zijn al honderden jaren bekend. Theeboomolie werd gebruikt voor huidproblemen, orale infecties en als ontsmettingsmiddel. De meest gebruikte applicatiemethoden van theeboomolie zijn verbonden met acne-huidverzorging. Het product kan worden gebruikt als antibacterieel en antischimmelproduct. Bovendien […]

 
 

Walnootolie

Walnootolie

Walnootolie wordt verkregen uit noten of het vlees van walnootfruit. Deze plant komt uit Midden-Azië. Tegenwoordig groeit deze plant in Californië, Frankrijk, China, Chili en Italië. De fijnste walnootolie moet worden koudgeperst en niet-verfijnd. Vanwege de vele vetzuren, vitamines en mineralen in walnootolie, is het product aanbevolen voor zowel de verzorging van huid en haar. Het heeft helende en verzorgende […]

 
 

Raapzaadolie

Raapzaadolie

Raapzaadolie is een van de gezondste en meest gebruikte oliën op vele manieren. Het kan worden gebruikt als alternatief voor olijfolie, vooral voor de productie van cosmetica. Het wordt verkregen uit raapzaden – een plant die vooral in Europe groeit. Velen houden ervan vanwege de gunstige werking op het menselijk lichaam en de samenstelling die rijk is aan vetzuren. Een […]

 
 

Palmolie

Palmolie

Palmolie wordt verkregen uit ofwel vruchtvlees of zaden van de Afrikaanse oliepalm, ook bekend als aravet, een van de palmolieplantensoorten. Op kamertemperatuur heeft een ruwe olie een gele en bruine kleur, maar toch, wanneer het verfijnd is, is het hard en ofwel wit of lichtgeel van kleur. Wat interessant is, is dat palmolie wordt gebruikt voor margarine, cosmetica en smeermiddelen. […]

 
 

Cacaoboter

Cacaoboter

Cacaoboter wordt verkregen uit de cacaoboombonen die groeien in Afrika, Indonesië en Noord- en Midden-Amerika. Cacaopoeder wordt van precies dezelfde plant gemaakt. Cacaoboter heeft de geur van pure chocolade. Als het gaat om de consistentie, is het vergelijkbaar met een dikke massa, wat elastischer wordt wanneer je het opwarmt. Indien verfijnd, verliest cacaoboter zijn aroma en kostbare actieve stoffen. Het […]

 
 

Sesamolie

Sesamolie

Zoals je wel zou kunnen raden, wordt sesamolie verkregen uit sesamzaden. Het moet worden koudgeperst en niet geraffineerd. Het wordt gekenmerkt door een nootachtige smaak. Als het gaat om de kleur, zit dit ergens tussen bruin en geel in. Het moet worden bewaard op kamertemperatuur en worden gebruikt binnen 6 maanden na openen. Sesamolie heeft tal van kenmerken die de […]

 
 

Pompoenzaadolie

Pompoenzaadolie

Pompoenzaadolie heeft een donkergroene kleur en een intense smaak. Alleen wanneer het koudgeperst is en niet-geraffineerd behoudt het zijn voedende stoffen, vitamines en mineralen. Het is aanbevolen voor de verzorging van huid, haar en nagels. Pompoenzaadolie wordt niet hard wanner het in contact komt met lucht. Als we ons haar gezond en sterk willen maken, kunnen we pompoenzaadolie aanbrengen op beide manieren: van binnenuit […]

 
 

Zonnebloemolie

Zonnebloemolie

Zonnebloemolie is een goed bekend product, niet alleen in voeding maar ook in de cosmetica-industrie. Het wordt verkregen uit zonnebloemzaden, de plant komt uit Zuid-Amerika – en groeit nu wereldwijd. Over het algemeen wordt het aanbevolen om zonnebloemolie in een koelkast te bewaren. Het kan tot drie maanden na openen worden gebruikt. Zonnebloemolie heeft verjongende en regenererende eigenschappen. Zonnebloemolie voor […]