HaaruitvalInderdaad, haaruitval is een lastig probleem waar vele vrouwen mee te maken krijgen. Er zijn tal van redenen waarom dit soort probleem zich voordoet. De belangrijkste is stress, een slecht dieet, stimulerende middelen, (alcohol, sigaretten), hormoonschommelingen, applicatie van agressieve cosmetica, kappersbehandelingen (verven, permanentje, föhnen, stijlen, krullen enz.) en zelfs het gebruik van een strak elastiek. Als gevolg wordt het haar breekbaar en begint het uit te vallen.

De algehele verslechtering van de haarconditie kan worden vergezeld door andere aandoeningen zoals vroegtijdig grijs worden, roos, en overmatige talgproductie.

Niet alleen een gebrek aan vitamines en mineralen veroorzaakt haaruitval. Zo’n staat kan misschien het resultaat zijn van het niet voldoende vetzuren geven aan het haar. Zulke kostbare elementen kun je bijvoorbeeld vinden in cosmetische oliën. De meest populaire oliën die kunnen worden gebruikt voor haarverzorging zijn wonderolielijnzaadolie en arganolie.

Wonderolie is een gemakkelijk te verkrijgen cosmetica – je kunt het kopen in bijna elke drogist of apotheek en het kost niet veel. Dit soort product kan worden gemengd met water. Het zal gemakkelijker zijn om dit type zelfgemaakte conditioner aan te brengen wanneer het eerst wordt gegoten in een flesje met verstuiver. Echter, als we ons haar willen versterken en regenereren op een meer doeltreffende manier, is het aanbevolen om andere methodes van haarverzorging toe te passen. Het is beter om een kleine hoeveelheid van de cosmetica in de hoofdhuid in te wrijven. Eigenlijk geeft een massage aan de hoofdhuid een boost in de bloedstroom en zorgt het ervoor dat de voedende stoffen veel sneller in het haar worden opgenomen.

De consistentie van de olie kan echter problematisch zijn. Het is nogal dik, en daarom moet er aanzienlijk wat tijd worden besteed aan de laatste fase van dit soort haarverzorging – het haar wassen. Bovendien is wonderolie niet aanbevolen voor licht haar, omdat het haarverdonkerende eigenschappen heeft. De manier van werken van de olie wordt verbeterd wanneer het haar gewikkeld is in een handdoek. Zowel de hoeveelheid olie die wordt aangebracht als de tijd die wordt besteed aan de behandeling zijn afhankelijk van de conditie en de mate van schade aan de lokken.

Als het gaat om lijnzaadolie, kan dit op twee verschillende manieren worden aangebracht. Ten eerste kan het elke avond worden gedronken of worden toegevoegd aan salades. Ten tweede kan het worden toegepast als haarwasmiddel. Lijnzaadolie bevat vitamine E, meervoudig onverzadigde vetzuren omega-3, omega-6, en enkelvoudig onverzadigde vetzuren. De olie moet worden gewreven in beschadigd en uitgedroogd haar, waarbij je je vooral richt op de haarpuntjes. Bovenzien gaat lijnzaad roos tegen, breekbaar haar en het is goed in het genezen van talloze hoofdhuidaandoeningen.

Arganolie is een van de meest populaire haarverzorgingsproducten. Vanwege de herkomst en de kleur, wordt het ook wel het ‘Vloeibaar goud van Marokko’ genoemd. Het bevat veel kostbare vitamines, mineralen en vetzuren. Eigenlijk kan arganolie niet alleen op het haar worden aangebracht. Het is ook aanbevolen voor de verzorging van de huid van het gezicht en lichaam. Het heeft hydraterende, glad makende en voedende eigenschappen. Verder voorkomt het rimpels en verkleuringen. Indien regelmatig aangebracht, gaat arganolie gespleten puntjes en kroezing tegen.