Marula-olie

Marula-olie wordt verkregen uit een boom die groeit in het zuiden van Afrika. De olie wordt met de hand geproduceerd door het uit de zaden van de marulaboom te persen. Als het gaat om de fysieke kenmerken, heeft de olie een delicate fruitige en bloemige geur die lang op de huid achterblijft.

Het wordt geloofd dat het op hetzelfde niveau is als argan- en kokosolie in termen van doeltreffendheid.

Wat zijn de andere functies van marula-olie? Het is bijvoorbeeld perfect voor de verzorging van huid en gezicht, omdat het prima omgaat met uitdroging. Ondanks de huidverzorging, zorgt marula-olie ook voor ons haar. Het product geeft het haar gladheid omdat het glans herstelt van de lokken. Als het gaat om de applicatie, is het aanbevolen om marula-olie te verdelen op de lokken en ongeveer een hals uur te laten zitten. Om de best mogelijke resultaten te verkrijgen, wordt het aanbevolen om een behandeling ’s nachts uit te voeren. De tijd die wordt besteed aan het laten zitten van het product op het haar is afhankelijk van de mate van haarschade. Wanneer een sessie van de behandeling voorbij is, moet het haar worden gewassen met een delicate shampoo. Wat ook benoemenswaardig is, is dat marula-olie het haar niet plat maakt en er niet voor zorgt dat de hoofdhuid te vettig wordt. Marula-olie haarbehandeling wordt vooral aanbevolen voor de behandeling van geverfd en extreem beschadigd haar.

Het is cruciaal om marula-olie in een goed afgesloten potje te doen, ofwel op kamertemperatuur of in een koelkast. Om alle functies van de olie te behouden, moet het niet worden blootgesteld aan zonnestralen en vocht.

Nog een belangrijk punt om te benoemen, is dat marula-olie kan worden toegevoegd aan alle verzorgingscosmetica, ongeacht of je deze nu in de drogisterij koopt of thuis zelf maakt. Bovendien is de olie een product met zeer lichte textuur. Wat betekent dit in het bijzonder? Het laat simpelweg geen vettig laagje achter op het haar of de huid. Dezelfde functie garandeert een snelle opname en directe voeding. Verder bevat marula-olie anti-oxidanten, welke het haar beschermen tegen de schadelijke werking van de externe aggressieve factoren. Nog een voordeel van de olie is dat het ook antibacterieel werkt. Om die reden is het ook nuttig in de strijd tegen roos en andere hoofdhuidaandoeningen. Er is nog een functie van marula-olie die het waard is om genoemd te worden. Dit natuurlijke product is in staat om voedende stoffen te transporteren van andere zorgcosmetica tot diep in de huid of het haar. Om die reden in het bijzonder is het dus een goed idee om marula-olie te mengen met alledaagse verzorgingscosmetica. Waar kun je marula-olie kopen? Het is beschikbaar in winkels met ecoproducten. Omdat marula-olie niet zo vaak wordt gebruikt, zal het nogal moeilijk zijn om te verkrijgen in een reguliere drogisterij.