Welke haarolie is de besteDe waarheid is dat het moeilijk is om een cosmetica te kiezen die antwoord geeft op wat het haar nodig heeft en aan al onze verwachtingen tegelijk voldoet. Hetzelfde dilemma geldt wanneer je een haarverzorgingscosmetica kiest.

Blijf het artikel lezen om te leren welke haarolie het meest geschikt zal zijn voor jouw haar.

Ten eerste moet je de behoeften van jouw haar precies definiëren. Leer het type porositeit van de lokken – met andere woorden, in welke mate de cuticula openstaan. Eigenlijk is dit het kenmerk dat bepaalt welke haarolie je moet kiezen. Daarbij moet je de behoeftes van jouw haar kennen – hebben jouw lokken behoefte aan hydratatie, gladheid en regeneratie? Bovendien kan de haarolie ook geschikt zijn voor haarstyling, vooral wanneer je warmtestylingapparaten gebruikt. Nog een voordeel; dit soort natuurlijke cosmetica vergemakkelijkt het losmaken van geklit haar. Verder kan de haarolie worden aangebracht op het haar voordat je gaat zonnebaden – zo’n laag beschermt de lokken tegen zonnestraling.

Ten tweede kan het product worden gebruikt voor een haaroliebehandeling. En nogmaals, het type olie kan op dezelfde manier worden gekozen als andere haarverzorgingsmethoden – het is allemaal afhankelijk van het haarporositeitstype. Net zo belangrijk zijn de stoffen in de samenstellig van een olie. Het belangrijkst zijn de vetzuren zoals omega-3, omega-6, omega-7 en omega-9. Hun concentratie bepaalt bijvoorbeeld de manier van absorberen van de olie, de manier waarop de stoffen zorgen voor het haar, en of zij gemakkelijk te verwijderen zijn. Verder is de keuze voor de juiste olie afhankelijk van de types haar en hoofdhuid. Sesam, kokos, jojoba, amandel en arganolie zijn perfect voor de behandeling van droog en beschadigd haar. Vettig haar moet worden behandeld met jojoba- of olijfolie. Theeboomolie zal de hoofdhuid helpen in de strijd tegen roos.

Ten derde moet haarolie van de hoogst mogelijke kwaliteit zijn. Is het wel mogelijk om dit kenmerk te verifiëren? Gelukkig is het voldoende om te ontdekken of een olie is koudgeperst en niet verfijnd. Het proces van koudpersen betekent dat de zaden niet zijn verwarmd terwijl de olie eruit is onttrokken. Als een olie niet verfijnd is, beteknt dit dat het product geen gebrek heeft aan vitamines of mineralen. Koudpersen vernietigt geen vetzuren of vitamines in de oliën. Met andere woorden, verfijnen is een proces van zuivering dat onder andere voedende stoffen elimineert uit een vloeistof (in dit geval uit de olie).

Ten vierder, is het het beste wanneer de haarolie direct van de oliemolen komt. Het etiket moet alle informatie bevatten in verband met de samenstelling, manier van verkrijgen van de olie en de opslag. Om de olie te helpen de versheid te garanderen, moet het worden opgeslagen in een flesje gemaakt van donker glas, uit de buurt van warmte en blootstelling aan de zon. Als een olie bij een apotheek wordt gekocht of in een ecowinkel, wordt het gezien als verstandig om te vragen in welke omgeving de olie is opgeslagen geweest. Wanneer we eindelijk alle bovengenoemde stappen hebben opgevolgd, kunnen we doorgaan met de haaroliebehandeling.