Theeboomolie

Theeboomolie wordt verkregen via een proces van distrillatie van bladeren die groeien op een boom uit Australië en Nieuw-Zeeland. De helende effecten van de olie zijn al honderden jaren bekend.

Theeboomolie werd gebruikt voor huidproblemen, orale infecties en als ontsmettingsmiddel.

De meest gebruikte applicatiemethoden van theeboomolie zijn verbonden met acne-huidverzorging. Het product kan worden gebruikt als antibacterieel en antischimmelproduct. Bovendien is theeboomolie goed voor hoofdhuid- en haarverzorging. Dit natuurlijke product zal zeker nuttig zijn in de strijd tegen roos, luizen en overmatige talgproductie. Indien regelmatig aangebracht, zal het de hoofdhuid hydraterenirritaties verlichten en verfrissen. En, het is vast niet moeilijk te raden, een gezonde hoofdhuid staat voor sterk en mooi haar.

Theeboomolie kan worden gebruikt op drie verschillende manieren. We kunnen het bijvoorbeeld gebruiken voor een haaroliebehandeling. Verschillende druppels theeboomolie moeten worden gecombineerd met andere oliën om te matchen met de haarporositeit en het type hoofdhuid. Zo’n mengeling moet ongeveer een uur op het haar blijven zitten en daarna worden uitgewassen met een shampoo. Ten tweede kan theeboomolie worden gebruikt als additief voor shampoo. Deze twee stoffen moeten precies worden gemengd (je kunt ook water toevoegen), aangebracht op de hoofdhuid, en na vijf minuten moet je het uitwassen met lauw water. Ten derde produceert theeboomolie ook een positief resultaat als het gaat om een haarwasmiddel. Het is voldoende om twee druppels olie toe te voegen aan een glas water. Om de olie te laten mengen met het vloeistof, is het aanbevolen om een theelepel melk te gebruiken.

Door de theeboomolie wordt het haar zachtelastisch en glad. Wanneer regelmatig aangebracht, worden alle lokken van nature glanzend en fris. De hoofdhuid wordt op zijn beurt verlicht, schoon en gehydrateerd. En wat het belangrijkste is–het probleem van roos of andere hoofdhuidaandieningen verdwijnen simpelweg. Echter, mensen met droog haar moeten voorzichtig zijn. Langer gebruik van theeboomolie kan leiden tot uitdroging van de hoofdhuid. Als gevolg wordt het haa mat en ruw om aan te raken, en de hoofdhuid kan grotere hoeveelheden talg gaan produceren.