Walnootolie

Walnootolie wordt verkregen uit noten of het vlees van walnootfruit. Deze plant komt uit Midden-Azië. Tegenwoordig groeit deze plant in Californië, Frankrijk, China, Chili en Italië.

De fijnste walnootolie moet worden koudgeperst en niet-verfijnd.

Vanwege de vele vetzuren, vitamines en mineralen in walnootolie, is het product aanbevolen voor zowel de verzorging van huid en haar. Het heeft helende en verzorgende eigenschappen. Bovendien verbetert het de bloedstroom, het cardiovasculaire en zenuwsysteem, terwijl het ook helpt in de strijd tegen huidziekten en in het voorkomen van gewrichtsontstekingen. Verder wordt walnootolie ook gebruikt in cosmetica. Het is perfect voor het hydrateren van de huid, het helen van kleine wondjes en littekens, acne en psoriasis.

Walnootolie wordt ook gebruikt voor haarverzorging. Het beschermt de lokken tegen zonnestraling (het bevat een natuurlijke zonbeschermende filter 3-4), hete of koude lucht en tegen alle mogelijke onzuiverheden uit de externe omgeving. Hoe dit mogelijk is? Dankzij de applicatie van walnootolie wordt er een onzichtbare beschermlaag gemaakt op het haar. Het product hydrateert en geeft het haar glans. Bovendien maakt het het haar zacht en glad voor aanraking. Daarbij reguleert het het niveau van talg dat wordt geproduceerd door de hoofdhuid, en behoudt het een juist niveau van haarhydratatie. Om precies te zijn kan het nuttig zijn in de strijd tegen hoofdhuidaandoeningen zoals roospsoriasis en jeuk.

Als we graag prachtig haar willen hebben dat goed verzorgd is, is het een goed iee om walnootolie aan te brengen van binnenuit en van buiten. Door het te consumeren of door de olie in de hoofdhuid te wrijven herstelt het haar zijn glans en wordt het zachter. Bovendien versnelt zo’n procedure de haargroei. Daarbij raken de structuur en haarwortels aanzienlijk gevoed en versterkt. Het is een goed idee om walnootolie met eigeel te combineren. Zo’n mengeling werkt nog beter wanneer gewikkeld in een handdoek. Het haarmasker moet na een uur worden uitgespoeld.